Celerová polévka
PAULA PINHEIRO - PORTUGALSKÉ CHUŤOVKY
RECEPTY > POLÉVKY
INGREDIENCE
1 litr vody1 celer
1 střední cibule
1 plátek čerstvého zázvoru
sůl
2 lžíce olivového oleje
2 odměrky PROTEINOVÉHO PRÁŠKU NATURAL BALANCE
nasekaný koriandr
POSTUP
Všechny přísady kromě koriandru vaříme 20 minut. Po uvaření promíchejtePolévku podávejte horkou, posypanou nasekaným koriandrem.

VÝŽIVNÝ KOKTEJL A LA PEPINO
VÝŽIVNÝ KOKTEJL A JAROMÍR KONEČNÝ - ČESKÉ LAHŮDKY
VÝŽIVNÝ KOKTEJL A JAROMÍR KONEČNÝ - ČESKÉ LAHŮDKY
INGREDIENCE
1⁄2 řepy1 paprika
1 rajče
sůl a pepř na dochucení
1 odměrka POLÉVKY NATURAL BALANCE S CHŘESTEM
1⁄2 litru vody
bylinky na ozdobu
POSTUP
Smíchejte všechny ingredience, nalijte do sklenice, ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou nebo jinými bylinkami a podávejte.Chutná skvěle s česnekem, chilli papričkami nebo jiným kořením.

Rajčatová polévka jako od babičky
ANA RITA ALMEIDA - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
ANA RITA ALMEIDA - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
INGREDIENCE
7 zralých rajčat1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce POLÉVKY NATURAL BALANCE S RAJČATY A BAZALKOU
olivový olej podle chuti
1 itr vody
2 vejce
POSTUP
Nakrájejte rajčata, cibuli a česnek a poduste je na trošce olivového oleje. Když je cibule sklovitá, přidejte prášek rajčatové polévky a míchejte, dokud směs nezhoustne. Postupně přidávejte vodu a míchejte, aby se směs zředila, ale nevytvořily se hrudky. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte rajčata a asi o 5 minut později vejce. Jakmile jsou vejce vařená, odstavte polévku z ohně.Podávejte polévku horkou..
Pokud je polévka příliš kyselá, přidejte 1 čajovou lžičku cukru.

KRÉMOVÁ BROKOLICOVÁ POLÉVKA
ANDREA BÖSZÖRMÉNYINÉ ANTAL - MAĎARSKÉ HODY
ANDREA BÖSZÖRMÉNYINÉ ANTAL - MAĎARSKÉ HODY
INGREDIENCE
0,5kg brokolice (klidně mražené)1 velký oloupaný brambor
špetka soli a vegeta
zeleninový vývar
dýňová semínka a čerstvá petrželka na ozdobu
Přírodní proteinový prášek Natural Balance
POSTUP
Brokolici a brambory uvařte a přidejte tolik vody, aby byla zelenina ponořená. Dochuťte trochou soli nebo vegety. Když je zelenina uvařená, rozmixujte ji do hladkého krému a přidejte proteinový prášek. Ingredience dobře promíchejte. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody.Ozdobte dýňovými semínky, čerstvou petrželkou a podávejte.

ZELENINOVÁ POLÉVKA
ANNA TRACZ - POLSKÁ KLASIKA
ANNA TRACZ - POLSKÁ KLASIKA
INGREDIENCE
1 petržel1 celer
2 mrkve
4-5 brambor
2 litry kuřecího vývaru
50g másla
2 lžíce bílého jogurtu
1,5 odměrky POLÉVKY NATURAL BALANCE S CHŘESTEM
kopr
sůl, pepř, bobkový list podle chuti
POSTUP
Vařte kuřecí vývar, přidejte petržel a mrkev. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájený celer a brambory nakrájené na kostičky. Smažte a jemně míchejte 10 minut, poté přidejte do vývaru. Vařte 20 minut. Přidejte bobkové listy, sůl a pepř a vařte dalších 5 minut. Odeberte půl šálku vroucího vývaru, přidejte do něj jogurt a chřestový prášek a promíchejte. Nalijte zpět do hrnce s vývarem a míchejte, dokud se neprovaří.Polévku podávejte posypanou nakrájeným koprem.
